Bådtelte: Sådan gør du din båd klar til vinteropbevaring

Bådtelte fra Dancover

Det kan altid betale sig at passe godt på sin båd både sommer og vinter. Dancover tilbyder bådtelte i høj kvalitet, hvor du kan opbevare din båd hen over vinteren og på andre tidspunkter, hvor du gerne vil have den stående godt beskyttet, mens du ikke bruger den. I modsætning til din bil, som er bygget til at være ude i al slags vejr hele året, så har en båd mange flere udsatte dele, som kan nedbrydes over tid. Hvis du ikke overdækker og beskytter din båd om vinteren, så kan det risikere at koste en masse i reparationer senere. Vores bådtelte beskytter din båd mod vind og vejr om vinteren, men det er vigtigt, at du gør din båd klar til opbevaring. Vi har samlet en række gode råd til hvordan du bedst klargør en båd til vinteropbevaring. Følg listen så din båd kan stå godt beskyttet og være klar til næste sæson på vandet. De fleste af Dancovers bådtelte er så store og rummelige, at du kan foretage nogle af forberedelserne til vinteropbevaringen inde i teltet i ly for vind og vejr.  

Bådtelte til vinteropbevaring – tjekliste over hvordan du gør båden klar til opbevaring  

Start med at sejle årets sidste tur og tjek og motoren m.m. fungerer som den skal. Kig derefter båden efter for evt. skader. Sejl tilbage og tøm båden helt overordnet. Tøm vandtanke og bundvand, rør og sø-ventiler. Hæld evt. frostvæske i bund og vandtanke for at forhindre frostskader. Derefter rengør du båden grundigt med vand og sæbe både ind- og udvendigt. Fjern alger og anden bevoksning fra skroget. Når du har rengjort båden skal du lade det hele tørre godt. Alt efter hvilken type båd, du har, kan du give skroget voks og polere grundigt efter.

Bådtelte til både sejlskibe og motorbåde  

Gør motoren klar til vinteren og smør bevægelige dele. Fjern og oplad batteriet. Sørg for at opbevare batteriet et tørt og varmt sted. Nu skal du fjerne alt, som ikke er nagelfast som redningsveste, brandslukkere, og nødblus m.m. Hvis det er muligt skal du også fjerne organisk materiale som f.eks. stof og læder for at forhindre mug og skimmel. Vores bådtelte er store, vandtætte og solide, men temperaturen og luftfugtigheden vil følge omgivelserne. Du kan evt. overveje at forsegle udstødningsåbningen på båden med tape for at forhindre skadedyr i at komme ind og lave skader.  

Bådtelte, bådstativer og bådvogne  

Stil din båd på et bådstativ eller en bådvogn med forstavnen løftet en smule op for at sikre afløb. Du bør ikke opbevare din båd på en trailer hen over vinteren, da hjul og lejer kan tage skade ved at være belastet i så lang tid. Kig til båden en gang imellem og sørg for at tagdugen på bådteltet er stramt, så der ikke kan samle sig vand oven på teltet og i værste fald få det til at kollapse. I tilfælde af tung sne er det dit ansvar at få fjernet sneen fra bådteltet. Har du spørgsmål om vores udvalg af bådtelte og andre produkter til vinteropbevaring af din båd, kontakt venligst vores Xperter via telefon, e-mail, eller brug vores chat.   

Share