Gør drivhuset klar til den nye sæson

Klargøring af drivhuset til den nye sæson

Gør drivhuset klar til den nye sæson for at få mest muligt ud af dit drivhus år efter år. Men det kræver lidt arbejde at gøre drivhuset klart hvert forår, inden den nye sæson for alvor går i gang. Til gengæld kan du så nyde alle de fantastiske blomster, frugt og grøntsager hele sommeren. Uanset, om du har et lille drivhus eller et stort drivhus, et drivhus med glasvinduer eller polykarbonatvinduer, så skal du først tømme drivhuset helt, så du har plads til at arbejde. Har du sarte blomster eller planter, som ikke kan flyttes, så må du ganske enkelt arbejde rundt om dem, når du gør drivhuset klart. Du kan evt. dække planterne med en presenning eller tilsvarende, så der ikke kommer sæbevand eller desinficerende væske på dem. Fjern desuden gamle, visne planter og smid dem på komposten. Hvis der har været skadedyr eller sygdomme i planterne, så bør man brænde dem, da skadedyr og sygdomme nogle gange kan overleve vinteren inde i det beskyttede miljø i drivhuset.  

Brug miljøvenlig sæbe og desinficerende rengøringsmidler  

Først laver du en stor spand med varmt sæbevand og vasker hylder, potter og plantekasser af. Vi anbefaler, at du bruger et miljøvenligt desinfektionsmiddel til at rense potter og krukker m.m., men husk at skylle dem med rent vand, før du begynder at fylde ny pottemuld i dem. Så vasker du vinduerne i drivhuset, for der kan vokse alger m.m. Vokser der for meget snavs og andet på vinduerne, kan det i værste fald reducere mængden af lys inde i drivhuset, og det kan gå ud over vækstbetingelserne. Husk at få gjort godt rent i alle sprækker og revne – især omkring vinduespanelerne.

Gå drivhuset efter for skader   

Når du er i gang med at klargøre drivhuset til den nye sæson, så er det en god ide at se efter skader på glas, ramme og fundament. Det er langt nemmere at reparere noget, når drivhuset alligevel er mere eller mindre tomt. Hvis du opdager et revnet glas, så er det nu, det skal udskiftes eller repareres. Revner i glasset lader varme slippe ud og vand at komme ind. Vinduer i polykarbonat er måske stærkere end traditionelt glas, men vi anbefaler alligevel at man holder sig til det materiale, som drivhuset er født med, hvis du skal reparere noget. Har du et drivhus, hvor vinduerne er fastgjort med clips? Gå alle clips efter og sørg for, at de sidder rigtigt alle sammen. Kig også på de forskellige samlinger og skruer og bolte. Er alt stramt og sidder korrekt? Hvis du opdager rust, så er det nu, du skal udskifte de ødelagte dele.  

Fundamentet skal være plant og stabilt   

Hvis bundrammen eller fundamentet på drivhuset er sunket eller revnet, så begynder drivhuset måske at stå skævt. Først vil døre og vinduer måske begynde at ’drille’, men i det lange løb kan hele drivhuset tage skade. Gå fundament og bundrammen efter og sørg for at udbedre evt. skader, hvis du finder nogen. Måske står du og overvejer et helt nyt drivhus? Her kan du se vores store udvalg af mange forskellige slags drivhuse: https://www.dancovershop.com/dk/products/drivhuse.aspx

Share