Tents4Trees i samarbejde med Eden Reforestation Projects

Tents4Trees planter mangrovetræer på Madagaskar

Gennem vores træplantningsprojekt, Tents4Trees, har vi efterhånden fået plantet næsten 80.000 træer i Zambia, Myanmar og Madagaskar – og vi er i høj grad stadig i gang. Vi planter nemlig et træ for hvert eneste produkt, vi sælger, så tælleren kører. Vi er netop indgået nyt samarbejde med Eden Reforestation Projects, som er en non-profit NGO, der arbejder i 11 lande og planter omkring en million planter hver eneste dag! De hjælper med at genoprette skove rundtomkring, så naturen får en chance for at hele. Dette sker i tæt samarbejde med lokalsamfundet, som også får en mulighed for at blive økonomisk uafhængigt, styrke deres sundhed og løfte uddannelsesniveauet.

Tents4Trees har valgt at hjælpe med at plante mangrover i Madagaskar

Madagaskar er et unikt sted, hvor det meste af den oprindelige skov er blevet fældet – der er kun 10 % tilbage! Det har også enorm betydning på dyrelivet, hvor 75% af arterne kun findes på Madagaskar. Vi har valgt at hjælpe med at plante mangrovetræer, fordi ødelæggelserne af mangroveskovene langt kyster og floddeltaer eroderer jorden, så den falder i havet, hvor den ødelægger tidligere fiskepladser og øger de mange små kystsamfunds sårbarhed overfor orkaner, tsunamier og oversvømmelser. Heldigvis har Eden Reforestation Projects været i gang her siden 2007 og der er allerede sket store, positive forandringer – men der er stadig meget at gøre.  

Mangrovetræer kan lagre store mængder CO2 

Mangrovetræer beskytter ikke kun kysten mod erodering, de beskytter også liv og huse i tilfælde af ekstremt vejr. De smukke kystskove fungerer som ’børnehaver’ for mange fisk og skaber på den måde mad til de små lokalsamfund. Samtidig er mangrover fantastiske til at lagre kuldioxid – de kan lagre op til 4 gange så meget kuldioxid som andre tropiske træer, også regnskovstræer! To mangrovetræer kan lagre op til 1 ton CO2. Hver gang, du køber noget på Dancovershop.com, hjælper du med til at plante endnu et mangrovetræ på Madagaskar – og for hvert køb modtager du et personligt certifikat med mere information om vores nyeste træplantningsprojekt. Læs mere om Tent4Trees og vores beskedne, men vigtige del i at få plantet flere træer i Madagaskar i samarbejde med Eden Reforestation Projects: https://www.dancovershop.com/dk/tents4trees.aspx

Share

Recommended Posts