Vælg det rigtige fundament til dit drivhus

Det rigtige fundament til dit drivhus

Når du har besluttet dig for at købe et drivhus til haven, så skal du finde ud af, hvordan du laver det rigtige fundament til dit drivhus. Det vil sige, hvis du har valgt et drivhus eller orangeri med en metalramme. Hvis du hellere vil have et polytunneldrivhus i letvægtsmaterialer, så kan du mere eller mindre sætte det op hvor som helst, så længe jorden er nogenlunde plan og stabil. Et drivhus med en metalramme i aluminium eller galvaniseret stål kræver lidt mere. Hvis du stiller et drivhus med metalramme direkte på jorden, så skal du være sikker på, at drivhuset står helt i vater og er stabilt. Hvis ikke, så kan du næsten være sikker på at få problemer med døre og måske vinduer, som ikke fungerer ordentligt, når jorden efterhånden sætter sig. Det tager lidt tid at lave et godt fundament, men drivhuset skal også stå på det i mange år.  

Først skal du finde det rigtige sted til drivhuset

Før du går i gang med at bygge et fundament til dit nye drivhus, så skal du finde det bedste sted i haven. Den bedste placering er en kombination af, hvor du gerne vil have drivhuset og hvor det bedste sted er i forhold til solen, store træer, bygninger, adgangsveje osv. Du skal også overveje, hvordan du vil bruge drivhuset. Er det udelukkende til at dyrke alle mulige slags planter hen over sommeren? Eller er det også som en elegant havepavillon, hvor du kan sidde inde i næsten al slags vejr og nyde en 360° panoramaudsigt til haven. Måske vil du helst have drivhuset til at stå et stykke væk fra huset eller lige ved siden af? Det er helt op til dig og solen!

Nu kan du gå i gang med at bygge et fundament 

Der er flere forskellige måder at lave et solidt og flot fundament til et drivhus. Du kan f.eks. støbe et fundament i cement. Her skal du lige overveje, hvor dybt fundamentet skal være, da det er muligt at lave et frostfrit gulv inde i drivhuset. Det kræver lidt mere arbejde, men ofte vil det være besværet værd, da det er nemmere at have planter til at overvintre i drivhuset. Som regel skal du grave ned til ca. 90 cm, men det er altid en god ide at tale med en fagperson, da det afhænger lidt af jorden i din have m.m.  

Et flot fundament i fliser eller træ

Et fundament af fliser, brosten eller træ kræver også en del arbejde, men det vil også uden tvivl være det hele værd. På den måde får du også et smukt gulv inde i drivhus og måske foran eller ovenikøbet hele vejen rundt om drivhuset. Når du skal bruge drivhuset som en havepavillon, så kan du stille det på et trædæk. Hvis du har tænkt dig at stille store krukker eller andre beholdere med jord og planter inde i drivhuset, så vær sikker på, at dækket er solidt nok! Med fliser og/eller brosten er vægten på krukker m.m. som regel ikke noget problem. Her kan du desuden nemt fjerne en lille del af gulvet, så du kan plante direkte i jorden under drivhuset. Har du spørgsmål om nogle af vores smukke drivhuse i høj kvalitet, så kontakt venligst vores Xperter? Du kan få et hurtigt overblik her: https://www.dancovershop.com/dk/products/drivhuse.aspx

Share