Hydroponisk dyrkning betyder højere udbytte og bedre kvalitet

Hydroponisk dyrkning giver nye muligheder for friske grønne planter hele året

Hydroponisk dyrkning er en moderne og smart metode til at dyrke planter uden jord, men med en næringsrig opløsning i stedet. Denne teknik har en lang række fordele i forhold til traditionelle, jordbaserede metoder, og det gør det til en populær løsning for privatpersoner, professionelle avlere og endda på skoler og kontorer. Fordi der ikke er noget jord, så er der næsten ingen risiko for skadedyr, ukrudt og sygdomme, fordi smarte egenskaber som automatisk vanding og vækstlys gør det nemmere at få det bedste ud af hver eneste plante. Mineraluld er et fremragende substrat til hydroponisk dyrkning, og et vertikalt tårnsystem gør det muligt at dyrke en masse friske planter på begrænset plads. Det er nogle af årsagerne til at hydroponisk dyrkning er blevet en så attraktiv løsning for mange forskellige mennesker – både privatpersoner, gartnerier, skoler og kontorer, der kan se en fordel i altid at have friske planter til rådighed.

Hydroponisk dyrkning uden jord

Hydroponisk dyrkning er en effektiv måde at dyrke friske, grønne planter hele året rundt uden at skulle rode med våd, beskidt jord, skadedyr eller ukrudt. Kort sagt, så er hydroponisk dyrkning en meget ren og effektiv dyrkningsmetode. Desuden sikrer brugen af næringsrig gødning, at planterne får alle de nødvendige mineraler og vitaminer, som de har brug for til deres vækst. Det giver i sidste ende sunde planter, større udbytte og højere kvalitet helt generelt. Endnu en fordel ved hydroponisk dyrkning er brugen af intelligente løsninger, som gør det nemt at passe godt på planterne. Automatisk vandingsanlæg sikrer at planterne løbende får den rette mængde vand på de rigtige tidspunkter, og man undgår at planterne får for lidt eller for meget vand. De indbyggede vækstlys kan være med til at give planterne den rigtige mængde lys, de skal bruge for at vokse, helt uafhængigt af vejret udenfor.

Hydroponisk dyrkning betyder friske, grønne planter hele året

Man kan have forskellige former for hydroponisk dyrkning med hensyn til størrelser og omfang, men en meget populær løsning er et væksttårn. Et hydroponisk væksttårn kaldes også for en vertikal have og har plads til en masse planter, fordi tårnet udnytter pladsen i højden og derfor har et stort vækstområde. De avancerede tårne kan som regel flyttes nemt, og det gør dem oplagte til både private hjem, kontorer og madsteder, hvor der ikke nødvendigvis er en masse plads. Den kendsgerning at man kan flytte tårnet rundt gør det også muligt at flytte planterne rundt efter hvor der er bedst lys eller andre faktorer i forhold til planterne og indretningen. Hydroponisk dyrkning bruger ofte et populært substrat som mineraluld, som er et fiberrigt materiale, der er lavet af vulkansk sten. Dette letvægtsmateriale er nemt at bruge og holder godt på vandet samtidig med at det giver dræn. Hertil kommer, at det er pH-neutralt, som betyder, at det ikke påvirker pH-værdien i næringsstoffet, og det gør det til det bedste vækstmateriale. Du kan se et af de populære hydroponiske væksttårne her: https://www.dancovershop.com/dk/product/hydroponisk-vaeksttaarn-aerospring-185x85cm-graa.aspx

Share