Fordele ved krukker i polyethylen

Krukke - plast

Når man tænker krukker, tænker man i første omgang på de traditionelle krukker af ler, vi alle kender så godt. De seneste år er et nyt materiale dog vundet frem på markedet, der egner sig fortrinligt som råmateriale bl.a. til udendørs-krukker, nemlig polyethylen.

Man kan sige, at krukker i polyethylen er efterligninger. Når du kommer helt tæt på og fører fingrene hen over materialet, vil du både kunne se og mærke, at materialet er forskelligt fra ler. Alligevel kan polyethylen-krukker betragtes som et godt alternativ til ler-krukken. Her får du 5 grunde til det:

  1. Krukker i polyethylen er billigere end lerkrukker. Hvis du er prisbevidst og stadig vil nyde de fordele som planter i udendørskrukker giver dig, vil polyethylen-krukken stå som et alternativ, der er til at betale.
  2. Polyethylen-krukken er slagfast. Krukken smadres ikke, når du er uheldig og den får et stød. Der går ikke skår af krukken, da polyethylen har plast-lignende, dvs. fleksible og eftergivende egenskaber.
  3. Krukker i polyethylen tåler ekstreme temperaturer, dvs. mellem -50 og 60⁰C. Du behøver ikke rykke krukken ind om vinteren, med mindre du har bosat dig på månen.
  4. Krukken tåler UV-lys, dvs. den afbleges ikke, selvom den står i direkte sollys hele sommeren.
  5. Krukken vejer blot 1/10 af den traditionelle terrakotta-krukke. Polyethelen er et super holdbart, fleksibelt, men også let materiale. Når du vil nyindrette terrassen, behøver du altså ikke længere at hyre en kranvogn til at flytte dine krukker.

Krukke - polyethylenDer findes mange fordele ved at bruge krukker også til dine udendørsplanter. Dem kan du fx læse om her.

Du kan også tjekke udvalget af polyethylen-krukker, vi sælger i vores shop. Tjek vores krukker her.

 

Share